Interiørdesign

Er du ute etter å dekorere hjemmet ditt med tematisk inspirasjon? Det er mange stiler du kan følge for å få hjemmet ditt til å se moderne ut, men med et snev av futuristiske eller retro elementer. I det virkelige liv vil vi alltid blande sammen mye, fra antikke møbler til gjenstander med innebygd elektronikk, men det kan være greit å vite litt om ulike temaer – for å ha et utgangspunkt! Interiør kan koste mye penger. Et alternativ kan være å sammenligne forbrukslån og få finansiert drømmen din.

Det er mange ulike stiler innenfor interiør design og vi kan starte med:

Det er selvfølgelig mange flere, som nautisk stil, skandinavisk stil, industriell designerstil, ja, mye å velge mellom.

Bohemstilen

Dekorasjon i ånden til de gamle bohemer er en stilart som fanger en sorgløs, eventyrlig tilnærming til livet, med et hint av avant-garde. Her finner du kreative løsninger, rik på mønster og prangende farger, spesielt rødt og lilla. Nøkkelen er å få det til å se rotete ut – med vilje!

Når du skal møblere i bohemstilen, se etter det etniske eller nomadiske preget. Marokkansk, eller stamme-inspirert design trender som aldri før. Tekstiler, ved, dyreskinn og metalliske uttrykk fungerer veldig bra her. Se lenkekatalogen for lenker til interiørnettsider med bohemstil.

Urban stil

Urban interiørdesign (bli inspirert her) stammer fra designerloft i store byer. Her er stikkordet er kosmopolitisk atmosfære. Moderne urban stil er en sammenblanding av mange ulike stiler egentlig, som minimalistisk, glamorøst, etnisk, litt edgy og eksperimentelt. Alt sammen blandet i en distinktiv moderne setting.
Store møbler (sofaer, senger osv.) er gjerne slanke med an lav profil. Føl deg fri til å ta hjem moderne møbeldesign. Dekorative elementer (puter, speil, bord osv.) i urban stil, er ofte artistiske og kreative i uttrykket – legg gjerne til geometrisk design eller vintage med tradisjonell utførelse.

Shabby chic

Skal du dekorere i shabby chic (se mer her), er poenget å gjenskape et antikt loppemarked. Møblene er karakterisert i at de ser gamle og brukte ut. Gjerne tremøbler med sand-farger for å gjenskape tegn på at det er velbrukt.

Dekorative elementer i shabby chic-stil bør være myke og diskrete, og ofte i en gjennomtenkt setting, for å få hele designet til å leve opp til dagens standard. Bruk gjerne tekstiler for å legge til litt stil og selv om fargene ofte er hvite og pastell, skader det ikke å legge til litt mer utfordrende farger, for å live litt opp.

Interiørdesign med tematisk utgangspunkt kan være en hårfin balanse, i funksjonalitet og uttrykk. Prøv deg frem for å finne din egen stil!